Kā produktu video var veicināt pārdošanu?

Produktu video parasti izmanto reklāmas vai pārdošanas video veidošanai, tajā vairāk tiek runāts par pašu preci. Produktu video ir lielisks veids kā parādīt preces no labākās puses un runāt par tām īpašībām, kas palielina klientu lojalitāti un pārdošanas apjomus. Interneta veiklu īpašnieki zina cik svarīga ir produktu fotogrāfija un video, lai bizness būtu veiksmīgs.

Produktu video lieliski noder arī citās komercnozarēs, kā piemēram:

  •  Ēdienu filmēšana restorāniem, pārtikas piegādes e-veikaliem, pārtikas preču zīmoliem un pārtikas veikaliem;
  • Drēbju, apavu, aksesuāru, rotaslietu, juvelierizstrādājumu, luksusa santehnikas, mēbeļu, suvenīru izstrādājumu un citu priekšmetu tirdzniecībai caur internetu;
  • Preču web kataloga izveidei;
  • Satura izveidošanai Youtube, Facebook vai Instagram;
  • Produktu video apskati

.

Produktu video priekšrocības:

1. Video var izveidot attālināti.

Jūsu produktu video varam radīt arī no attāluma, jums vienkārši jānosūta vajadzīgās preces uz mūsu studiju. Mēs sazināmies tiešsaistes formātā visos projektu ieviešanas posmos, lai vienotos par detaļām.

2. Video uzlabo jūsu mājas lapas SEO optimizāciju.

Mājas lapā ievietotie produktu video ievērojami uzlabos jūsu mājas lapas reklāmguvumu, jo tie palielina lietotāju vietnē pavadīto laiku. Tā rezultātā jūsu mājas lapa tiek labāk ierindota meklētājprogrammās un pārvietojas uz meklēšanas rezultātu saraksta augšdaļu. Arī linki, ko pievienosiet Vimeo vai Youtube ievietotajos video, uzlabos jūsu mājslapas reitingu meklētājprogrammās.

3. Uztveres ātruma palielināšana.

Informācija video formātā piesaista uzmanību, to ir vieglāk saprast un ātrāk atcerēties. Video ietekmē vairākus cilvēka uztveres kanālus – vizuālo un dzirdes, un rada vairāk emociju nekā teksts.

4. Daudzfunkcionalitāte.

Video saturs ir daudzfunkcionāls – videoklipus var izmantot gan reklāmas kampaņā, gan ievietošanai mājaslapā Tos var izmantot kā video saturu sociālajos tīklos vai prezentēšanai investoriem.

5. Konversijas pieaugums.

Video piesaista auditoriju: klikšķu skaits uz video saturu meklēšanas rezultātos ir par 41% lielāks nekā teksta materiālos, pateicoties radītajai uzticībai, jo vienmēr ir labāk redzēt to savām acīm.

.


Video trīs galvenie uzdevumi.

Video mūsdienās ir populārākais mediju instruments, un tā tirgus daļa tikai pieaug.

Pirms pasūtīt video savam uzņēmumam, jums ir jānoskaidro problēma, jeb mērķis – ko tieši vēlaties lai šis video saturs atrisina. Pareiza multivides satura izmantošana ir lielisks risinājums, lai uzrunātu jūsu potenciālos klientus.

Visu komerciālo video saturu varat sadalīt 3 lielās sadaļās. Izanalizēsim katru bloku atseviški:

Pārdot produktu vai pakalpojumu

Šādi video galvenokārt ir īsi līdz 1 minūtei), kuru galvenais ziņojums: “Šis produkts ir ļoti lielisks! Zvani mums tagad un pērc! ” Šādi video ir pēc iespējas skaidrāki saturā, liek rīkoties kodolīgi, raksturo produkta vai pakalpojuma priekšrocības. Bieži vien šāajos videoklipos var redzēt atsauces uz atlaidēm vai unikāliem piedāvājumiem. Šāda formāta video rullīši ir lieliski piemēroti raidījumiem TV vai publicēšanai sociālajos tīklos.

Palielināt zīmola atpazīstamību un lojalitāti

Šī instrumenta mērķis ir runāt par zīmola priekšrocībām, atklāt tā būtību, specifiku vai parādīt interesantu attēlu un sasaistīt to ar zīmolu. Šādi videoklipi nenovedīs jūs pie tiešās pārdošanas, tomēr tie var radīt pozitīvu fonu ap zīmolu, paplašināt mērķauditoriju. Šādu videoklipu ilgums, atkarībā no konteksta, parasti ir no 30 sekundēm līdz 5–7 minūtēm.

Uzlabot iekšējo korporatīvo procesu efektivitāti

Šīs kategorijas video galvenokārt ir domāti jūsu uzņēmuma darbiniekiem. Filmas par labākajiem rūpnīcas darbiniekiem, visa veida darba apraksti un mācību materiāli ir lieliski piemēroti šim blokam. Kopumā tas ir viss, kas kaut kā paaugstina darbinieku noskaņojumu, vienkāršo darba procesu vai palīdz jaunajiem darbiniekiem ātri tikt galā ar darba pienākumiem.
Šāda formāta reklāmas parasti tiek publicētas uzņēmuma vietnēs un iekšējos korporatīvajos sociālajos tīklos. Šāds rīks efektīvi darbojas lielos uzņēmumos, jo tas ir lielisks komunikācijas veids starp vadītājiem un darbiniekiem.